Det første år  Det andet år Det tredje år   3 til 3,25 år 3,25 til 3,5 år

3,5 til 3,75 år     3,75 til 4 år    Fotogalleri 4 år og frem

 

 

Følg med på min "side" hvor mor og far vil lægge masser af billeder ind og skrive lidt om hvordan jeg har det - det med lyserødt er altid det nyeste :-) 

 

 

Januar 2012

Når julen er overstået hvad skal man så se frem til. Jo – min fødselsdag selvfølgelig! Lige et par måneder så bliver jeg en hel håndfuld.
Mor har skrevet alle mine kæres fødselsdage ind i en kalender så jeg ligesom får en fornemmelse for dage, uger og måneder.
Men skal godt nok sove mange nætter inden det er min fødselsdag, men det skal nok hurtigt gå!

 

Jeg er nu en meget sød pige pt. - ikke så mange diskutioner som i efteråret. Og meget hjælpsom - den
nye postkasselov passer mig fint for jeg vil gerne løbe ud og tømme postkassen hver dag og køre
da også lige skraldespanden på plads, nu jeg er ude.

 

Jeg er blevet lidt mørkeræd. Jeg vil helst ikke gå ind i soveværelset, hvis ikke der er lys tændt og heller ikke alene ind i stuen hvis der er mørkt. Jeg sover også med min lille prinsesse våge-lampe og døren skal stå på glem ud til gangen,

 

Apropos prinsesse. Så læser jeg jo prinsesebladet. Der er fine historier i og opgaver og jeg elsker jo stadig prinsesser. Mor siger nogen gange at jeg er Prinsesse, men så siger jeg ”NEJ, Jeg er Josefine!”. Nå, men tilbage til prinsesse bladet. Mor og jeg var en tur i kvickly og handle ind til nytårsaften d 30/12. Der var MANGE MANGE mennesker og jeg var verdens mest tålmodige pige og derfor sagde mor, at jeg måtte løbe hen til kiosken mens hun pakkede varer samt betalte og se om der var kommet et nyt prinsesse blad. Det skulle hun ikke sige 2 gange og der var kommet et nyt blad. Jeg bladre lidt i det mens
vi venter på at betale. På første side er der altid ”månedens prinssese” som er en pige som har sendt sit billede ind, samt lidt om hende selv samt der er en masse tegninger som andre børn har sendt ind. Så kigger jeg på ”månedens prinsesse”.
Ved I hvad – det var mig………………jeg blev godt overrasket men kunne jo godt huske at mor og jeg i efteråret havde skrevet et brev og sendt et billede ind. Og jeg kom sørme i :-)

 

  

December 2011

Også blev det jul og juleferie. Hurra Hurra – jeg har også sunget julesange i lang tid (og bliver ved med det langt ind i 2012) og jeg er rigtig god til det. Mormor, morfar og jeg havde været af sted og hente (og fælde) juletræ, så der blev pyntet juletræ hos både mormor og morfar og hjemme. Lille juleaften var vi oppe og fejre det hos mormor og morfar sammen med Tobias (dejligt at han gad at være sammen med mig igen i år). Vi spiste dejlig mad, dansede om juletræet og fik lidt gaver. Jeg fik bl.a. en discman som
jeg bruger meget. Jeg elsker at høre historier eller bare musik, så kan jeg sidde lang tid og slappe af eller tegne og bare lytte.

Julemorgen var der så gaver fra julemanden: playmobil så jeg rigtig kunne lege hele juleaftensdag.
Juleaften var hos farmor og farfar. Ihh hvor jeg havde glædet mig. Hjalte og Mads + forældre og min søde Olde var der også.
Dejlig julemad fik vi hurtig spist også legede vi ellers indtil vi skulle danse om juletræet. Christoffer var jo desværre syg og gik tidligt i seng, det lille pus. Vi sang mange sange rundt om juletræet, som var svært at komme rundt om med alle de gaver.

 
Gaveuddelingen gik også fint – vi var gode til at skiftes og Mads læste op. Jeg fik SÅ mange dejlig gaver – mor og far tog sig lidt til hovedet over at tænke på, hvor vi skulle få plads til alle de ting! Men en dejlig juleaften var det.
Juledag skulle vi heldigvis bare slappe af og lege.

 
2. Juledag var det en tur på kroen til Julefrokost og derefter op hos mormor og morfar. Dejligt for så skulle jeg hygge med Moster Lone, Moster Sanne, Mathilde og Frederik og alle mine andre kære. Vi spillede gavespil og jeg vandt (på ærlig vis) et par gaver.

Mellem jul og nytår var vi også til det årlige juletræsfest i forsamlingshuset. En dejlig oplevelse, hvor jeg hyggede med Hjalte og farmor.

Nytårsaften var jeg også klar til en masse bordbomber og fyrværkeri. Jeg holdt ud indtil kl 00.30 også måtte jeg i seng og sove.
Mor havde allerede taget nisserne ned dagen før nytårsaften med den påstand at der skulle være plads til nytårspynten. Det syntes jeg nu stadig er så synd for nisserne. Så den nisse, som jeg havde sovet med det meste af december, fik lov at blive på mit værelse i en æske.

 

Når man nu får så mange lækre ting i julegave så vil man gerne lege i fred – så mange gange måtte jeg sige til Christoffer og mor : vil I ikke nok lade mig være alene så jeg selv kan lege på mit værelse!

 

Hele decembermåned har jeg været så hurtigt oppe om morgnen fordi så skulle jeg jo åbne pakkekalender - og tit så måtte jeg også lige pakke Christoffers op, fordi han ikke helt forstå det endnu. Mange gode ting fik jeg og når jeg kom hjem fra børnehaven, skulle jeg lige åbne min Chokoladekalender og diverse skrabekalendere.

  

Mor og jeg holdt en fridag i starten af december, vi hyggede med Christoffer om formiddagen også
sendte vi ham op til mormor og morfar og drog af sted med toget til København. Stor oplevelse at skulle med toget så langt. Vi hyggede med sorteper-spil, tegninger og pizzasnegle.
Turen var ikke lang selvom jeg glædede mig så meget, for vi skulle nemlig i tivoli og se Jule-ramasjang.
Først en tur rundt i tivoli og prøve lidt forskellige og se alt det flotte pynt også kl 16 var vi inde
og se jule-ramasjang: forestillingen med Bamse, Sebastian, Signe, Julie Bertelsen ,et helt orkester og ikke mindst drillenissen. Far kom og hentede mor og jeg, så han også kunne nå at hygge lidt.

  

December er nu ellers en dejlig tid – vi tæller ned til jul i børnehaven med pakkekalender og julesange
hver dag. Vi har været en tur i kirke, til nisseteater og holdt også julefrokost i børnehaven.

 

Jeg elsker at bage. Mor og jeg vi pige-hygger med at bage rigtig tit. Kager, boller, småkager og
brød. Jeg har et stort udvalg af krymmel og andet pynt. Nu er Christoffer jo også
glad for at blande sig, så han får også lov at være med en gang imellem. Men i denne
juletid fik mor og jeg da lavet nogle småkager og marcipankonfekten lavede vi sammen med mormor.

 

Jeg syntes nogen gange at det er lidt svært at være 4 ¾ år – jeg vil mægtig gerne gøre mange
ting selv  - men det er ikke altid at jeg må, også bliver jeg dybt fornærmet. Så siger mor og far at
jeg er altså kun et barn og kan ikke gøre ”voksen”-ting. Så bliver jeg endnu mere fornærmet og
siger at jeg både er barn og voksen………

 

 

November 2011

Den 1 søndag i advent pyntede mor og jeg op (med hjælp fra Christoffer) – jeg tog de nisser jeg gerne vil have på mit værelse - og blev så ellers hurtig træt af sætte alt det julepynt op og ville hellere lege.

  

November måned er jo ”mini-december”. Mor og jeg er i hver fald så småt begyndte at tænke på jul som betyder hygge, bage, klippe og alt mulig andet men ikke mindst også gaver. Ønskesedlen er lavet for lang tid siden og legetøjskatalogerne kigget godt i gennem.

 

Tog mig lige endnu et par dage med feber og hoste ad 2 gange her i november.

 

Så blev det tid til at få lavet et hul i min ene kindtand – og ligesom Christoffer er sej til at
blive stukket, er jeg sej til at gå til tandlægen. Ikke et klynk eller noget. Er I også det?

  

Men jeg er jo også en god pige – det fik mor og far i hvert fald at vide til forældre-samtale i børnehaven.

Men hjemme kan jeg nogen gange lige markere, at træerne ikke vokser ind i himlen. Når jeg bliver stædig
og vil have min vilje og mor og far siger nej ,så får de lige nogle ting at vide: ”jeg gider aldrig at tale med dig igen, hvis jeg ikke får lov” – ”du må aldrig hente mig i børnehaven” og når jeg så er rigtig ked af det: ”det er hårdt at være Josefine”.

 

 

Oktober 2011

Emnet ægteskab har jeg gået og tænkt lidt over i hvert fald har jeg besluttet, at jeg gifter mig med Tobias, når jeg bliver skilt fra Phillip! Samt har jeg spurgt mor ”Dig og far skal ikke skilles vel mor? – I skal være sammen altid!! Yes selvfølgelig skal vi det, min søde kloge pige.

Så syntes jeg også at det med at være død er noget mystisk noget. Så jeg spørger mor ad hvordan det er at være død? Det kan hun ikke lige svare på, men hun fortæller da hvordan hun tror det er. Det tænker jeg så lidt over også siger jeg: ”du er ikke gammel vel, mor?”

  

I efterårsferie holdt mor fri en enkel dag med Christoffer og jeg, hvor vi hyggede.
Og for at jeg også skulle mærke at det var efterårsferie holdt jeg en feriedag hos mormor/morfar og en dag hos farmor/farfar. Så blev jeg bare rå-forkælet og hygget om.

  

Jeg har været til kontrol  hos øjenlægen – sidste gang i denne omgang. Jeg ser tip top og meget fint.

 

Har hostet en del og måtte en tur til lægen og fik konstateret Asmatisk bronkitis.
Så fik jeg en maske og det hjalp forholdsvis hurtig. Men det er godt at min mormor og morfar kunne passe mig de dage jeg ikke var frisk nok til børnehaven.

 

 

 September 2011

De dårlige ting er at man bliver lettere syg - så jeg havde lige et par dage hjemme fra børnehaven. Det mest trælse var, at jeg nåede i børnehave og kastede op lige inden jeg skulle i  svømmehallen så måtte jeg hentes af mormor - øv øv  -men det bliver jo min tur til at komme i svømmehallen om 3 uger igen.

  

 De gode ting ved efteråret er jo at indendørs sporten begynder, så nu var det endelig tid til gymnastik igen. I år er det i gymnastik-salen på skolen og jeg nyder det hver gang og  mor/far (den af dem der nu er med mig) ser mig ikke den time det varer. De må nemlig ikke være inden  i salen mens vi gør gymnastik. Forældrene sidder pænt ude og venter i omklædningsrummet.

 

 

August 2011

Dejligst at starte i børnehaven igen efter en god lang ferie – op og lege med vennerne og når jeg bliver hentet er jeg ”lettere” beskidt! Jeg har jo bare haft det sjovt.

Jeg har været en tur i Biografen med far og se smølferne – stor oplevelse da det
var mit første biografbesøg. Jeg har også været med farmor, farfar og Hjalte i Knutenborg - også
en rigtig dejlig dag.

  

Så er børnehaven åben efter sommerferien – mor og Christoffer havde fri i den første uge i august men jeg ville gerne lige op og sige hej til alle vennerne i børnehaven et par dage. Vi skulle nemlig til Philips fødselsdag en af dagene og var til stranden en af de andre dage. Men jeg ville også gerne være et par dage hjemme . Så fik vi tid til at besøge vi Moster Lone og Klaus og deres (lidt kolde) pool og det blev også til en tur op og lege hos Moster Sanne.

 

Jeg er meget glad for mine forældre og min lillebror. Det fortæller jeg dem:: "mor, du er verdens bedste mor" eller "mor, du er Danmarks bedste mor" - "Christoffer du er verdens sødeste lillebror"


Juli 2011

Mine kære lille lillebror – som jeg elsker meget højt  - har lige haft fødselsdag – jeg nød at fejre ham og nød at have mange gæster. Jeg fik også lidt pakker og det var super dejligt. Jeg er stadig en meget god storesøster – deler gerne en is med Christoffer, lader ham gerne smage min mad og det jeg drikker. Prøver ihærdigt at lære ham at kravle. Syntes (næsten) altid der er ok at han vil blande sig, når jeg leger. For han elsker at komme ind på mit værelse – men mor giver ham kun lov, når jeg siger ok. Jeg syntes jo også det er fedt at lege lidt med hans legetøj engang imellem – og så har vi jo dobbelt legetøj…….dejligt.

 

SÅ drog vi på den længe ventede sommerferie til Jylland (feriecenter Sea West). Mor og jeg talte lastbiler på vej derover – men kun mors lastbiler (JR) og ellers så jeg dvd film. Vi gjorde holdt ved Odense ZOO på vejen over – en kø på 45 min ved indgangen klarede jeg flot, og det var spændende at se alle de mange forskellige dyr.
Endelig nåede vi frem til feriehuset – dejlig tæt på badeland, legeland og legeplads. Jeg ville helst det hele hver dag og nåede det næsten også hver dag. Jeg nåede ponyridning 2 gange på den lille uge – så slanger (det gjorde mor så IKKE) og havde fred og ro til at lege og skulle IKKE rydde op i  6 dage, da jeg havde min egen hems at lege på. Det var SKØNT. Jeg skulle så lige vænne mig til at den seng,som jeg sov i (ikke på hemsen med i stueetagen) ikke havde nogen afskærmning, for jeg drattede ned af sengen 2 gange inden mor og far fik rykket den ind til væggen! En tur i legoland var også et kæmpe hit – jeg syntes det var vildt sjovt at se biler, fly, tog og skibe drøne rundt. Og jeg ville gerne prøve alle de ting man kunne prøve. Vi var i badeland hver dag og det nød jeg meget – så da vi skulle hjem så gad jeg faktisk ikke. Jeg spurgte mor og far om vi dog ikke kunne blive lidt mere i Jylland. Men nej – hjemad det gik og da vi kom hjem var det faktisk ok. Jeg drønede ind på værelset og begyndte at lege.
   

 

Her de sidste par måneder har jeg haft legekammerater (Philip, Hjalte og Amanda) og har også besøgt Amanda. Det syntes jeg er rigtig sjovt.

 

Så fik mor ferie. Vi startede med en pigetur i Holbæk og shoppede lidt og spiste is efter en tur til lægen – jeg høre ikke optimalt, men det er vist bare for meget ørevoks. Skal til lægen igen efter sommerferien så må vi se.

 

Den første uge af juli var jeg lige på rundtur, da børnehaven startede ferie. Først hos mormor og morfar et par dage, så en dag med Moster Sanne, Tobias og Kristian i Sjælland Sommerland. Det var en dejlig dag, hvor jeg fik leget en masse. En dag hos Faster Charlotte hvor vi fik tøsehygget (med fint neglelak) inden vi hentede Mads og Hjalte. Og til sidst en dag hos farmor og farfar. Herefter havde far sommerferie og vi hyggede en uges tid, inden mor også havde ferie.

Fars ferie indledte vi med en tur i Cirkus Summarum – igen i år en stor oplevelse og jeg nød det endnu mere end sidste år og grinede og dansede.
Jeg var også i Cirkus Baldoni med Farmor, Mads og Hjalte – det var også sjovt

 

Jeg har jo også en meget livlig fantasi og kan også finde på en masse røverhistorier. Da jeg var i sommerland med Moster Sanne, havde mor givet mig et armbånd på med Moster Sannes mobilnr. Og forklaret mig hvad jeg skulle gøre, hvis jeg blev væk. Da jeg så kom hjem fra sommerland, fortalte jeg far nok så alvorligt at jeg skam var blevet væk og en dame og en mand havde fundet mig. En historie som Moster Sanne ikke rigtig kunne genkende! Jeg fortalte også mormor at Tobias og Kristian havde tuddet begge to på turen – det var heller ikke helt sandt.


Juni 2011

Jeg har jo virkelig nydt det år hvor mor har gået hjemme og passet Christoffer. Mange fridage og kommet sent i børnehave og hentet tidligt. 20. juni var det så slut, men det var egentlig da ok at skulle tidligt i børnehave for så kunne jeg spise morgenmad sammen med de andre, som også kommer tidligt. Og jeg får leget en masse og mormor har hentet mig lidt tidligere nogle af dagene. Jeg syntes også at det er vældig skægt at komme med op og afleverer Christoffer og sige hej til Gitte som jo også er ”Min” Gitte". Også var det jo kun lige 9 hverdage jeg skulle i børnehave så havde jeg lang sommerferie – dejligt.

Jeg er kæreste med 5 drenge pt! Simon, Sebastian, Alexander, Esben og så selvfølgelig Philip. Men det er jo så mange, så jeg ved virkelig ikke hvem jeg skal giftes med……….

 

Når jeg leger i stuen og mor og Christoffer måske er i den anden ende af huset så kan jeg godt føle mig lidt ensom. Så siger jeg til mor om hun ikke kan synge, så jeg kan høre hende!
Jeg har også haft en periode hvor jeg ikke ville være ude i haven selv – der skulle lige være mor eller far med ude.

 

Juni måned var også sommerfest i børnehaven – vi skulle synge for forældrene og jeg sang selvfølgelig meget højt.
 

 Årets Roskilde dyreskue blev det også til et besøg i år – det var sjovt at have Christoffer med og vise ham alle dyrene


Maj 2011

Ultimo maj var jeg jo på koloni med børnehaven – vi skulle en tur i bognæs skoven også skulle vi sove i børnehaven – meget spændende. Jeg havde lige trænet en overnatning hos mormor og morfar et par dage forinden. Det gik fint og jeg fik dem begge til at gå i seng samtidig med mig (kl 21!).

Det gik også superfint med kolonien i børnehaven – vi hyggede og jeg kunne sagtens falde i søvn om aftenen og sove hele natten. Men så var det altså også dejligt at blive hentet af mor og Christoffer kl 13 dagen efter – hjem og ringe til far og sige hej også var jeg bare glad for at være hjemme igen.

 

Jeg blev også lidt syg i maj ligesom Christoffer - jeg hostede og hostede så var det godt at kunne blive hjemme hos mor et par dage.

4 år og så mange tanker inden i mit hoved en dag sagde jeg til mor: ”jeg sidder lige og tænker også bliver jeg ked af det”. Jeg er også en meget opmærksom pige – en dag spurgte jeg mor hvorfor hun egentlig havde sådan en kedelig farve fleece trøje på(grøn trøje fra Pernod-Ricard tiden) "hvorfor er den ikke lilla eller lyserød ligesom mine trøjer." Mor sagde at hun brugte de fleste af sine penge på ting og tøj til mig og Christoffer og ikke lige fik købt så meget nyt tøj til sig selv. Så sagde jeg til hende:” hvad ønsker du dig mor, så skal jeg nok købe det til dig”.

 
Jeg kan godt lide at skrive bogstaver og vil også meget gerne skrive mit navn – men hold da op hvor er der mange bogstaver i Josefine og det er endnu være at skrive Christoffer. Det har I altså ikke gennemtænkt ordentligt mor og far!


Mor og far har været til forældre samtale i børnehaven. Christoffer og jeg var oppe hos mormor/morfar imens og spise tarteletter (jeg elsker tarteletter, pølser, slik, mor og far, Christoffer og Phillip og så min nye ven Alexander!). Igen fik mor og far at vide at jeg er en dejlig pige, som alle kan lide at lege med. God til at svømme, dykke, ikke bange for at snakke og fortælle i forsamlinger. Jeg klarer mig super, men det er jo også en super børnehave jeg går i.

                                                                             

 Fars fødselsdag blev fejret af hans søde børn og kone. Jeg forstå stadig ikke hvorfor de voksne ikke holder fest  med gæster ligesom mig. Nå, det må de om. Christoffer og jeg var så heldig også at få en gave, så var det en dejlig dag. VI besøgte fars arbejde og havde kage med til ham og hans kollegaer. Jeg fik lov at blive til han skulle hjem – også hentede mor kinesisk mad og MC D til mig, så var det ok at der ikke kom gæster selvom jeg godt gad lave en lagkage!

April 2011

Påskeferien nød jeg også helt vildt meget – fri i mange dage. Hygge med mor, far og Christoffer. Jeg fik en masse påskechokolade, men jeg har stadig ikke spist det hele fordi jeg faktisk lige gik hen og fik lidt feber et par dage. Surt – men så er appetitten bare ikke til søde sager. Men jeg blev hurtig frisk igen.
Jeg har haft besøg af et par legekammerater her i april måned. Phillip, min bedste ven og Amanda var der en anden dag. Mor havde lovet at hun nok skulle sørge for at Christoffer ikke blandede sig for meget. Han er den sødeste lillebror, men nu vil han så gerne være hvor jeg er og pille ved det JEG leger med. Nej Nej Nej – det må du ikke, Christoffer. Men jeg vil gerne fjolle med dig og syntes det er alle tiders at du er begyndt at ”gå” lidt rundt.


Jeg fik underdelen til en høj seng i fødselsdagsgave – men den kom først her i april måned. SÅ far havde travlt med at få det samlet og så fik jeg min høje seng som jeg har talt om så længe.

Op og ned af stigen – ind i hulen. Hygge og masser af sjov har jeg nu på mit værelse. Og det går superfint med at sove i den høje seng og selv komme op og ned.

 

Christoffer og jeg har også fået et gyngestativ – stort hit…MEGET stort hit. Det er så dejligt at gynge og jeg sidder tit og synger og hygger mig. Her i april hvor vejret har været super godt har jeg været ude og gynge hver dag mange gange om dagen.Jeg skal jo giftes med Christoffer – nå nej Tobias – nej for resten er det jo Philip. Nej, desværre drenge………det bliver nok Prins Christian. For jeg vil gerne være dronning også har mor forklaret at så må jeg finde mig en prins. Det talte vi om mens vi så den kongelige barnedåb – og hvor blev jeg henrykt, da den lille prinsesse skulle hedde Josephine. ” så er der 2 Josefine’r” sagde jeg – nej 3, for der er også en oppe på skolen”. Når man elsker prinsesser er det da stort at en prinsesse også hedder Josephine :-)

 


Marts 2011
Jeg elsker at lege – og gerne på mit værelse. Nogen gange for lukket dør, så er der fred og ro. SÅ når mor og Christoffer lige skal ind og se hvad jeg laver, så beder jeg dem pænt men bestemt gå ud igen. Jeg leger og vil lege i fred og ro.Miv-piv er jo desværre blevet aflivet - hun var for syg sagde mor. Jeg blev ked af det og taler

stadig meget om miv-piv. Hun er i himlen siger mor. Måske derfor taler jeg en del om at dø. "Når jeg dør så har mor og far Christoffer" sagde jeg en dag til mor..............mor sagde til mig at alle skal dø men at
man forhåbentlig først dør når man er meget gammel. Sidste ville jeg gerne have en hund - men det måtte jeg ikke før Miv-piv var død. Det kunne jeg da godt huske at mor havde sagt til mig for et år siden - og da jeg skulle i seng den aften miv-piv var blevet aflivet spurgte jeg derfor om hvornår jeg så fik en hund........øh tænkte mor bare - hvordan roder jeg mig lige ud af det igen!

Her i marts er mor også begyndt at rode i haven, også går jeg jo gerne med ud – men da hun en dag ville vise mig en regnorm hun havde gravet op blev jeg total panisk. Mor troede vidst ikke, at jeg var lige så bange for regnorme, som hun var da hun var barn. Men det er jeg – ad... regnorme og edderkopper…uf uf uf. Men når man elsker at lege i haven og grave og lave mad så støder man altså må nogle slemme udyr har mor forklaret. Det må jeg jo så vænne mig til (igen - sådan er det hvert forår).

  

Når man fylder 4 år skal man også til 4 års undersøgelse – det klarede jeg fint. Jeg viste hvad jeg kunne og lægen skrev i min bog at jeg er en ”fin pige” – vægt 18 kg og højde 107 cm.
Jeg blev ikke vaccineret, da jeg var forkølet og lige havde haft feber. Men det gjorde jeg et par uger efter – jeg havde sagt til mor, at jeg ikke ville græde. Mor sagde at det er ok at
,hvis man syntes det gør rigtig ondt. Men jeg græd IKKE – jeg sagde ikke en lyd, og sagde bagefter at det ikke havde gjort ondt. Mor og far var igen stolt af deres pige.

 

Ellers er marts måned jo lig med MIN FØDSELSDAG – den har jeg jo glæder mig så meget til og det blev da også en dejlig fødselsdag, hvor jeg blev fejret i mange dage.
Dagen inden min fødselsdag var det farmor, farfar, Olde, Morten og Anna der kom og fejrede mig. Jeg gik meget op i at vi skulle have lagkage og vi selv skulle lave den. Så mor og jeg havde travlt med at lave lagkage, overtrukket med marcipan. Mads og Hjalte kunne desværre ikke komme, men så legede jeg bare med Tante Anna i stedet – så kom den helt store dag nemlig min fødselsdag, hvor jeg fik gaver lige fra jeg vågnede af. Og gæster kl 9.30 – alle mine andre kære venner: Tobias, Moster Sanne, Moster Lone, Mormor og Morfar, Mathilde, Frederik + forældre, Marcus + forældre, Lotte og Anders, Michelle og Martin. Her havde mor og jeg også lavet lagkage men jeg havde ikke den store appetit for jeg havde faktisk fået lidt feber – øv men jeg klarede den. Det skulle jeg – det var jo gaver der skulle pakkes op, venner der skulle leges med og om eftermiddagen lige en gymnastikopvisning
der skulle klares. Det klarede jeg også – men så var jeg også flad.(jeg var super god til gymnastikopvisningen – helt vild sej syntes mor og far). Mandag kunne jeg så slappe – det gjorde jeg også. På sofaen det meste af dagen, for jeg var ikke helt frisk og gaverne blev der faktisk ikke kigget meget på. Tirsdag var det så tid til at få besøg af børnehaven. Det var stort – og de var så søde og spiste så meget af det mad, vi havde lavet. Vi legede og jeg hyggede mig. Men det tog så også lige 2-3 dage efter før jeg var mig selv og 100 % frisk igen. Når jeg falder i søvn på sofaen om eftermiddagen – så er jeg flad! Mor og far var nu også flade, de syntes det havde været lidt hårdt med alle de fødselsdagsfester :-)

 

Fastelavn er mit navn – jeg elsker at klæde mig ud og så var det jo fedt at fejre fastelavn. I min fine lilla prinsesse kjole som Moster Sanne havde med hjem til mig fra Thailand. Lørdag fejrede jeg så fastelavn med Hjalte og Mads, hvor vi havde vores helt egen tønde og fik slået mange gange – spist slik og legede suverænt godt bagefter. Søndag var det så tøndeslagning på Æblevej og derefter lidt raslen hos mormor/morfar og farmor/farfar. Mandag var det så på med kjolen igen for så gik det løs i børnehaven. Men bare rolig jeg nød hvert sekund og kjolen bliver flittigt brugt selvom det ikke er fastelavn mere.Februar 2011

Hele januar har jeg bare sovet længe: vågnet kl. 8-8.30 også hygget og kommet i børnehave ved 9.30 tiden – men nu er det altså lyst om morgnen, så jeg skal da op før syv. Så kan jeg vække syvsover Christoffer som slænger sig inde hos mor og far. Christoffer er begyndt at må få små bidder af lidt forskelligt mad  -  og jeg vil meget gerne give ham noget, men spørger heldigvis mor og far først om jeg må!.

Når jeg er oppe hos mormor og morfar, så får jeg tit overtalt mor til at jeg må blive der oppe lige en ekstra halv time og blive ”passet” selvom mor er hjemme – så skal der nemlig leges igennem og mormor og jeg leger rigtig meget – især med Playmobil, men også med alt muligt andet.

Jeg har også helt styr på hvad jeg skal være til fastelavn – ja – I gætter det jo nok: Jo,,,,,,,rigtig gættet: Prinsesse. Først ville jeg være Belle (fra skønheden og udyret) men så fik jeg en MEGEt smuk kjole af Moster Sanne, som hun har købt med hjem fra Thailand. Så nu skal jeg være en underskøn prinsesse i en kjole, som ikke lige nogen andre i børnehaven har J

Far og jeg tog en hyggedag og var i Lego World i bellacentret - vi fik rigtig bygget og set en masse flot lego.

Jeg er også begyndt at tælle ned til min fødselsdag (det begyndte jeg faktisk på allerede i januar!) og jeg har da helt sikkert besluttet at børnehaven skal på besøg. Mor har dog forklaret mig at de ikke lige kommer på selve dagen – da jeg jo har fødselsdag en søndag! Men de skal nok komme en anden dag og det glæder jeg mig meget til. Et par andre der har fødselsdag i februar er Mathilde og Tobias – igen super dejligt at komme af sted og lege – selvom Tobias snart er lidt for stor til at fjolle rundt med mig så meget – han er jo snart teenager J

 Februar måned startede suverænt, fordi vi tog en forlænget weekend i Lalandia i Billund – her kunne jeg rigtig vise mor og far hvor dygtig jeg er til at ”svømme”. Vi kørte torsdag eftermiddag og Christoffer og jeg hyggede på bagsædet. Fredag og lørdag stod den bare på Lalandia badeland og legeland, hygge og musik og sjov. VI fik badet et par gange og en masse gange i legeland, spillet minigolf, været på restaurant og ikke mindst hørt musik på scenen, som jeg havde glædet mig meget til. Jeg ville i hvert fald ikke gå glip af et sekund og sad helt nede foran. En dejlig tur og jeg håber vi snart skal af sted igen J


Januar 2011

Ja, som snart 4 årige begynder man at tænke meget over tingene og stiller spørgsmål. F.eks. spurgte jeg en dag mor: ”er det hårdt at være mor?” eller ”hvor længe vi boet i det her hus?”, ”hvem har malet huset? Og mange flere spørgsmål. En dag sad mor og jeg og så fjernsyn og det var noget med en pige og en dreng og jeg spurgte mor, om de nu var kærester? Det var de og mor forklarede, at når man var kærester så var man forelsket. Jeg kunne så fortælle hende, at jeg er forelsket i Philip og Emilio.
Men jeg skal altså giftes med Christoffer…………..og nogle dage med Tobias!

Jeg kan også lide at rose mine forældres mad: ”hvor smager det dejligt/skønt”. Når jeg får gaver (det får jeg dejlig tit!) så kan jeg finde på at sige(uden at blive bedt om det): ”hvor er det flot” og jeg mener det virkelig.

Her i januar har Onkel Morten og Mormor haft fødselsdag – jeg elsker at komme til fødselsdag og få leget med mine venner. Mads og Halte – det er skønt. Samt Mathilde og Frederik – også bare dejligt.

Mor og far har syntes, at de skulle tale rigeligt højt for at komme i kontakt med mig, og jeg bad tit om at få skruet op for lyden på fjernsynet. Derfor har jeg været til lægen som konstateret store klumper af ørevoks i begge ører. Efter en uge med ørene i blød(dvs. dryppet dem med madolie hver aften inden sengetid) kom jeg til lægen igen og fik begge ører skyllet. Det har hjulpet og nu hører jeg bedre – det var ikke slemt at få skyllet øre – det tog jeg i stiv arm ligesom alt muligt andet.

Her i januar har vi byttet et par julegaver jeg fik dobbelt af – og så fik jeg en paper-guitar i stedet for, sådan en havde Mads og Hjalte fået til jul og den var vildt sej. Så nu spilles der bare musik hjemme hos os og vi skråler alle 4 (også Christoffer!): Born to be wild (født til at blive vild)

Det var dejligt at komme i børnehave igen – godt at holde fri men dejligt at få leget med vennerne igen. Vi må ikke komme ud når det er så glat på legepladsen , det passer mig egentlig ok. Lige da sneen kom i november var jeg helt vild og var en total ”sneplov” men nu er jeg blevet lidt luksus-pige og vil gerne bare være inden for og lege, lege og atter lege.

Vi har nogenlunde fået plads til mit nye legetøj og mor/far har sorteret lidt i det gamle (men det ved jeg nu ikke, for jeg vil ikke finde mig i at noget bliver smidt ud/gemt væk – jeg elsker jo det hele)

 

Christoffer elsker jeg altså også MEGET højt stadigvæk – han er mit store lyspunkt også selvom han hiver mig i håret og det gør lidt ondt. Mor og far kan jeg tage mine ture med – men Christoffer er verdens sødeste og bedste lillebror. Han er begyndt at få grød og det smager jeg lidt på, bare for at

tjekke at det nu er godt nok! Grøntsagsmos skal mor og far sørge for at lave til os begge om aftenen, for det syntes jeg er dejligt at få  - lige som Christoffer. Så viser jeg ivrigt hvordan han skal åbne munden :-)


December 2010
Nytårsaften havde jeg fået lov at holde mig vågen lige så længe jeg kunne – og det gjorde jeg så. Jeg nåede at se fyrværkeri i løbet af aften og kl 24 skålede jeg, - kl 00.15 sad jeg i sofaen og så alt fyrværkeriet udenfor og faldt i søvn..........på sofaen hos min mor.

 

Også kom julen for alvor. Juleferie fra børnehaven og af sted og pynte juletræ hos mormor. Derefter skulle vi holde før-jul med Hjalte, Mads, Faster Charlotte, Onkel Steffen, Farbror Morten, Olde og farmor og farfar. Her blev der hygget, vi spiste og vi fik vores julegaver. Jeg havde jo travlt med at pakke både mine og Christoffers op. Jeg ville gerne have hjulpet med at pakke Mads og Hjaltes op også – men det ville de forståeligt nok selv. Vi fik fjollet, sunget og leget og jeg havde fået mange dejlig gaver jeg kunne lege med d. 23 og 24. december indtil juleaften endelig kom. Juleaften blev fejret hos mormor og morfar sammen med Moster Sanne, Niels, Lotte og Tobias.  Jeg var lige ved at blive træt af at danse om juletræet, men så fik jeg fornyet energi og nød også de sidste julesange. Julegaverne delte Tobi og jeg ud – og igen fik jeg MANGE gode gaver. Juledag slappede vi af og legede med de nye legetøj (og mor og far gik frustreret rundt og spekulerede over hvor de skulle have plads til alt det legetøj). 2. juledag var vi på kroen og spise julefrokost – dejligt og jeg legede supergodt med Mathilde og Frederik og derefter hjem til Mormor og morfar til kaffe og konfekt.

Mellem jul og nytår var mor og jeg til juletræesfest sammen med Hjalte og farmor. Igen i år super hyggeligt.

 

Det eneste jeg undrede mig over ved alt det julehalløj var at julemanden både dukkede op i tivoli, i børnehaven, i fjernsynet men jeg så ham jo ikke hjemme hos mormor og morfar juleaften? Og hvorfor kom alle mine venner ikke hjem og dansede om mit juletræ?

  

Inden jul tog mor, far og jeg en tur i tivoli – det var super hyggeligt og meget koldt. Jeg prøvede at køre i S-tog for første gang (spændende) og vi fik også shoppet en lille smule på fisketorvet (og fik varmen igen).

 

En stor dag i december måned var selvfølgelig også Christoffers barnedåb – denne dag havde jeg ikke mindst set frem til i lang tid, ja næsten lige siden han blev født. Alle mine dukker er blevet døbt mange gange i de sidste par måneder, så jeg var bestemt i træning! Mor og jeg havde været i Asnæs centret og shoppe kjole og sko til mig. SÅ da den store dag kom var jeg klar til at være smuk som en prinsesse. Inden vi tog af sted stillede vi op til foto og mor klipsede løs og fik gode billeder af sine guldklumper. Da vi kom op i kirken, mødte vi den anden familie der skulle have døbt deres barn. Og hvilke jubel da jeg så at det var min bedste ven og ”kæreste” fra børnehaven Philip, der skulle have døbt sin lillebror. Så da Christoffer var blevet døbt og det var den anden lille drengs tur – spurgte jeg pænt mor om Philip og jeg måtte lege. Det måtte vi godt, da det var en børne/dåbs gudstjeneste så derfor gik Philip og jeg op og ned af kirkegulvet hånd i hånd. Philip var faktisk klar til at tage med mig til vores fest – men han måtte nok heller hjem til hans egen fest.

Glemte lige at fortælle, at jeg havde jo en meget vigtig opgave i kirken – jeg skulle nemlig tørre Christoffers hår da han var blevet døbt – det var jeg meget stolt af (og god til)

Resten af dagen nød jeg bare i fulde drag – jeg spiste lidt (havde ikke så meget tid jo) og legede, legede og legede med alle mine (og christoffers) gæster. Jeg hjalp med at få pakket gaverne op og dagene efter legede jeg også en del med Christoffers gaver og med mine egne, for en storesøster får da godt nok også mange gaver, når hendes lillebror bliver døbt J

  

I børnehaven skete der også masser af spændende ting i december: Vi var på teatertur til Holbæk og se nisseteater, vi var i kirke, også var der jo også svømning. De sidste uger inden jul havde vi ekstra travlt med at lave hemligheder……(flotte gaver til mor og far). Hver dag skulle en af os også trække en kalendergave og den sidste mandag inden jul havde vi julefrokost, hvor julemanden kom og vi dansede om juletræet

 

 Så blev det december måned – jeg har i hele november krydset legetøjskataloger af – og været i legetøjsbutik og vist mor hvad jeg ønskede mig og det var MEGET.

1. december kom med pakker – mange pakker. 2 fra julemanden og Christoffer fik jo også 1 og den skulle jeg jo pakke op (han kan jo ikke selv endnu den lille mand). Så 3 pakker hver morgen – tror vidst at mor er glad for at hun har barsel og har masser af tid om morgnen.

 


November 2010

SÅ er det ved at være december – vi har været til familiefrokost hos mormor og morfar og lavede bl.a. pakkeleg. Jeg var vældig god (heldig) og vandt mange pakker, men jeg slog også både for mor og Christoffer J

 

Her i november har Christoffer og jeg været en tur nede og besøge mors arbejde – Christoffer sov hele vejen, men jeg sludrede løs. Da vi kom derned, viste mor mig rundt (jeg har jo aldrig været der før) og vi hilste på alle menneskerne. Jeg fik lov at sidde og tegne og havde faktisk ikke tid til at tage med hjem igen, da vi skulle gå. Da vi kørte hjem kunne jeg konstaterer at ” de kunne alle sammen godt lide mig……..”

 

Jeg har været et par gange til tandlægen – mine fortænder har det ikke for godt, men jeg er utrolig dygtig og tålmodig (imponerende syntes mine forældre og tandlægen) også skal der bare børstes tænder grundigt hver aften (det er vi nu ikke altid enige om – men min mor og far vinder her ALTID - der bestemmer forældre nemlig! - men det er ikke altid helt konfliktløst)

 

Her i november måned har vi være nede hos Yvonne med børnehaven og lave æblemost – det var superhyggeligt og sjovt. Lidt vådt da det regnede, så vi fik lov at komme ind og lege og da mor kom og hentede mig blev hun budt ind til æbleskiver og æblemost……uhmm. Samt har vi haft bedsteforældredag hvor både mormor og farmor kom på besøg – dejligt.

 

Jeg er jo en stor pige nu – og vil gerne bestemme meget selv. Det diskuterer vi en del herhjemme og tager en del "ture". Men når man er stor så sover man også i sin egen seng hele natten. Og det gør jeg faktisk uden nogen problemer. Det er meget sjældent jeg lister ind i soveværelset om natten – det er kun hvis jeg har haft en ond drøm og det sker pt. ikke tit.


Far og mor har været til forældre samtale i børnehaven for første gang. De var spændte for de ved at jeg er en god pige, men hvor god er jo altid rart at få at vide. Og det var et par stolte forældre der kom hjem igen. Jeg fik meget ros. Jeg er en rigtig social pige, som gerne vil lege med alle. Er der nogle der ikke får lov at være med at lege af de andre, så kan de altid spørge mig så siger jeg altid ja. Jeg er en dejlig pige syntes pædagogerne -  og rigtig dygtig i forhold til min alder. De er meget glade for at have mig i børnehaven – og jeg er meget glad for at være der, så det passer jo fint :-). Da mor og far kom hjem var jeg lidt spændt på at høre hvad Yvonne og Dorte havde sagt om mig – og jeg blev super glad for at høre at de syntes, jeg var sød.Oktober 2010
Jeg leger – leger og leger. Pt. tegner og maler jeg rigtig meget. Jeg elsker at farve med tusser og kan fylde en malebog på nul komma fem. Jeg syntes også at det er sjovt at prøve at skrive J, M osv. Og bliver så pavestolt når det lykkes. Mor og far syntes oprigtig at mine tegninger bliver flottere og flottere.

 

Mor og Christoffer har haft besøgt at mødregruppen – jeg holdt fri og var hjemme og tage imod dem. De var søde alle babyerne, men efter en god ½ time så havde jeg fået set nok og tog op
og legede med mormor i stedet. Det var meget sjovere :-)

 

 Fantasien fejler stadig intet – jeg fortæller mange røverhistorier både hjemme og i børnehaven. En dag havde jeg fortalt i børnehaven at Christoffer havde skubbet en dør i hovedet på mig!

 

Ved I hvad – jeg kan dykke…………Jeg er nemlig begyndt til svømning sammen med min børnehave. Vi kommer af sted hver 3. torsdag og det er så sjovt. Vi tager 2 busser for at kommet frem. Jeg kan godt selv tage mit tøj af og på og allerede den første gang var jeg bare super dygtig og en rigtig vandhund. Når vi kører til Holbæk i bus har jeg helt styr på hvor fars arbejde lægger og vinker til ham. Jeg håber bare snart at farfar er på arbejde den dag jeg skal i svømmehalen, så jeg kunne vinke til ham også :-)

 

Gymnastikken er jo også begyndt igen. Første gang var det i gymnastiksalen på skolen. Mange af mine venner fra børnehaven var der også og opvarmningen gik også fint. Men da vi skulle i gang, så gik jeg i baglås og ville bare sidde hos min far og kigge på. Nå………..anden gang var så i halen. Mor og Christoffer tog med, for far kom sendt hjem fra arbejde. Først ville jeg ikke være med igen selvom Phillip, Esben og Laura kom og ville have mig med ud på gulvet. Isabel fra min dagplejetid, var der også og ville heller ikke rigtig være med. SÅ vi tog hinanden i hånden og løb ud og varmede op. Men da vi skulle i gang, så ville jeg ikke. Men efter 10 min så fulgte mor mig ud til en af hjælperne (Klara) og så holdt jeg hende i hånden til og starte med. Siden har mor ikke set noget til mig på sidelinien for nu er jeg bare med hele tiden :-)
Det er rigtig sjovt og vi laver mange sjove lege og bruger mange redskaber. Mor er med mig hver gang også hygger drengene (far og Christoffer derhjemme) Pigetid og drengetid – skønt syntes jeg :-)

 

Min kæreste hedder Philip – men jeg skal giftes med Tobias, når jeg bliver stor. Sådan – så har jeg slået det fast. Philip leger jeg rigtig meget med i børnehaven og han er også meget glad for mig.

 

3 ½ år så har man sine helt egne meninger. Mor siger tit at så må jeg ikke det, så må jeg ikke noget andet. Så kan jeg finde på at sige til hende, at så må hun bare gå ud af stuen så hun ikke kan se at jeg gør det alligevel…………….. En dag sagde jeg også til mor" at jeg ikke gad høre på hende"………..! Men jeg er jo også den kærlige pige som siger, at jeg ELSKER alle. Selv Leo der bor på tjørnevej og altid ser lidt sur ud.......ja ham elsker jeg også. Men især elsker jeg de voksne i børnehaven og de holder vidst også en del af mig :-)

September 2010

Men må ikke sige bandeord og bruge langefingeren (vel Moster Sanne!) – men mor bander en del så hun tilgiver nok, hvis jeg lærer lidt fra hende. Men jeg ved godt at man ikke må. Ynglingsudtryk er pt. ”NÆ” og ”lige om lidt”………………….

 

Så fik jeg lige pludselig nældefeber – bare et lille døgn med en masse udslet på maven. Men jeg havde det helt fint – jeg var bare vældig stolt af det mønster på min mave!

 

Jeg er vidst også en lille Dansemus – i hvert fald ynder jeg at se  musikvideoer i fjernsynet og så står jeg danser foran fjernsynet og prøver at synge med selvom sangene ikke er danske. Jeg kan også rigtig godt lide at se musicalen ”Mama Mia” (altså filmversionen) – så skal mor spole frem til når Meryl Streep synger Mama Mia sangen samt derefter spole frem til bryllupsscenen.

 

Christoffer og jeg har det bare skønt sammen – jeg kan være nok så sur på mine forældre men ”Stoffer” er bare dejlig. Nu er han så stor at han kan grine og smile til mig og det er dejligt. Jeg skal nok passe på ham hvis mor ”liiige” skal på toilettet eller hente noget i køkkenet. Så fjoller vi – mor overhørte en dag at vi fjollede og at jeg sagde til ham at jeg elsker ham.

 


Når Stoffer ikke gider sove og mor må kører lidt frem og tilbage i indkørslen med ham i barnevognen – så leger jeg da bare selv indenfor. Jeg gider også gerne gå en tur sammen med mor og Christoffer i barnevognen, når han skal sove.

 

Jeg syntes det er sjovt at tage billeder – jeg har fået fars gamle mobiltelefon som jeg bruger til at tage billeder med. Så tager jeg billeder af lillebror, mor og alle mine dukker.

 

Det går fint i børnehaven – mor, Christoffer og jeg kommer som oftest først ud af døren, så jeg er i børnehave ved 9.30 tiden – og når vejret er til det henter Mor og Christoffer mig i barnevognen også

står jeg på et smart rullebræt efter barnevognen på vej hjem, hvor mor og jeg sludrer om hvordan dagen er gået. Alle mine venner fra dagplejen er begyndt i min børnehave, så der er masser at lege med. Både drenge og piger – jeg leger en del med Matilde, Laura, Emma, Amanda og Liva. Liva og jeg legede en dag frisør. Og nej vi havde ikke klippet hinanden, men bare brugt sand som hårgele så det var en dejlig sand-hårbund jeg havde, da jeg kom hjem! Jeg leger også meget med Emilio, Phillip, Esben, Lauge og Alexzander. Philip er MEGET glad for mig og vil gerne holde i hånd – det gider jeg altså ikke altid.Jeg er også meget glad for at Christoffer er med oppe at hente mig – for mange af de andre børn er vilde med ham, også bliver man jo lidt stolt af at JEG har en så dejlig lillebror.

 

 Fantasien fejler INTET – jeg læser pt mange prinsesse eventyr med stedmødre og dronninger. Mor og jeg talte så om hvad en stedmor så var. Jeg var så sikker på at når mor dødede kom min stedmor ned fra loftet sammen med min stedfar!!!. Jeg kommer stadig tit  i tanke om at morbror(mors morbror) er død og taler tit om det.

  

Midt i september havde jeg lige en lille uges tid hvor mor og far troede jeg var blevet teenager. Jeg var meget sur og gnaven derhjemme og der skulle INTET til at gøre mig sur. Så talte jeg med store
bogstaver og sagde: ”jeg er sur på jer” og løb rasende ind på mit værelse. Her legede jeg så lidt og kom ud igen glad og sagde at ”nu er jeg ikke sur mere”. Dette show kunne gentage sig mange gange på en dag. Hver gang mor og far ville have mig til noget jeg ikke gad eller sagde nej til noget, prøvede jeg at modargumenterer og blev derefter tosset over jeg ikke fik min vilje.

Men heldigvis var det kun en kort periode at dette stod på – og mor og far kan ånde lettet om og ”glæde” sig til jeg bliver teenager!

Mor har haft fødselsdag og jeg hyggede om hende og lavede æblekage til hende (som jeg har lært af mormor). Far havde købt et par gaver fra mig og Stoffer og dem havde jeg gemt på mit værelse. Jeg spurgte mange gange i dagene forinden om ikke hun havde fødselsdag i dag, så jeg kunne give hende gaverneJ Jeg var vidst også kommet til at sige hvad det var i gaverne…………………men på mors fødselsdag havde jeg aftalt med far at jeg skulle give gaverne, så snart jeg vågnede. Det var først da far var kørt på arbejde og jeg huskede det selvfølgeligsom det første da jeg slog øjnene op (og mor blev rigtig glad for vores gaver).

 

Jeg har besøgt Gitte min gamle dagplejemor. Det var super hyggeligt og jeg kunne godt lege med de mindre børn. Jeg håber at Christoffer skal passes hos Gitte – for hende var jeg glad for.

 

Efter en hård omgang feber er jeg på højkant igen. Det tog nogle dage inden jeg havde lyst til at lege igen – men så blev der også for alvor leget igennem. Især med alle mine prinsessedukker.


August  2010

Her sidst i august har jeg lige taget mig en del dage på sofaen. Jeg har haft høj feber (over 40 grader om natten) og været rigtig skidt. Det er kedeligt at være syg og mor hørte mig for første gang sige: "at jeg keder mig". Far har sovet hos mig om natten, så jeg ikke skulle ligge alene og mor har da også ligget lidt hos mig, når lillebror ikke krævede hendes opmærksomhed.Vi var en tur til vagtlægen, hvor jeg blevet podet i halsen (uden at brokke mig) men der var ikke rigtig noget at se. Nu er feberen væk og jeg er bare træt og skal have nogle kræfter igen, inden jeg kan komme i børnehave og lege med mine venner.

Det er dejligt at være i børnehave igen – jeg vil I børnehave selvom far har været hjemme de 3 første
uger af august. Så er jeg blevet afleveret ved 9 tiden og hentet igen ved 14 tiden. Lillebror og mor får
en farvel kys også er det bare af sted. Så kommer jeg godt beskidt hjem, men fuld af energi.

Dog kan jeg godt savne ferien lidt – når man ser alle de reklamer i fjernsynet om sommerland, lalandia,
og alt muligt andet spændende, så spørger jeg rigtig tit hvornår vi skal i sommerhus igen og i badeland igen.
Øv der er godt nok lang tid til næste sommer syntes jeg.

Jeg er stadig MEGET glad for lillebror – han bliver nusset og aet. Jeg hjælper til hvor jeg kan – kommer med sutten og andre ting mor  lige mangler. Jeg ved også godt at han kan holde op med at græde hvis han får sutten eller mors ”babs”. Jeg har også selv (næsten selv)  skiftet ble på ham – nu hvor han er en måned, så er han begyndt at smile til mig og sige sjove lyde. Det syntes jeg jo bare er herligt.

Men der kommer jo nogle tanker når man får sådan en sjov lille størrelse: Jeg har spurgt mor og far hvornår lillebror dør? Og hvornår mig og lillebror dør?. Jeg  har også sagt en dag, at jeg ikke ville være storesøster mere men bare mig selv. Og en anden dag ville jeg gerne være baby. Jeg kan også godt blive ganske godt og grundigt irriteret på mor og far, hvis jeg syntes de er for stride. Så får de at vide at jeg altså er sur på dem og så løber jeg ind på mit værelse. Her kan jeg være i fred og går gerne i gang med at lege. Efter 10 min går jeg ind til mor og far igen og siger at jeg ikke er sur mere………….

Men de dage hvor mor og jeg er alene hjemme om aftenen (fordi far er ude at spille golf) så har jeg
det fint med at lillebror er med itl at putte mig hvis han er vågen - og vi læser godnathistorie mens
han bliver ammet. Alle andre kan være nogle dumme nogle - men indtil videre så er Christoffer ALDRIG
dum.(bare det holder ved tænker mor og far).


 

Juli 2010

Jeg er blevet STORESØSTER – jeg er så stolt og glad.

Jeg blev vækket lørdag morgen af far som kunne vise billeder på kameraet af lillebror og mor på sygehuset. Jeg havde slet ikke opdaget at mormor havde sovet hos mig hele natten – selvom jeg var listet ind i mors og fars seng hvor mormor lå.

Så var det bare ud og besøge mor og lillebror så snart jeg havde spist morgenmad. Nøj – hvor var han sød og lille. Men jeg ville gerne hjem fra sygehuset igen hurtigt. Heldigvis kom mor og lillebror hjem om eftermiddagen hvor vi hentede dem og jeg passede på ham hele vejen hjem. Han er altså bare så dejlig. Jeg nusser ham og synger for ham og er så GLAD for ham.  UNDTAGEN når han tisser på mig – det er da ulækkert syntes jeg og så griner jeg altså IKKE.

Det er også dejligt at så mange kommer og skal se ham – så kan de nemlig lige få lov at se ham også skal de altså lege med mig. De har også gaver med til mig og det er jeg jo bare glad for.

 

Børnehaven har åben igen og da jeg hørte at min gode ven fra dagplejen Alexander skulle starte så ville jeg altså gerne en tur op og lege med ham.

Jeg skulle jo også fortælle at jeg var blevet storesøster og dele nogle slikposer ud. Dejligt at være i børnehave og dejligt at komme hjem igen.

 

Når lillebror ligger og sover i liften så skal jeg nok holde øje med at han ikke græder. Så siger jeg til mor og far: jeg skal nok ”halløjsa” med ham J

Et andet ord jeg lige får brugt lidt sjovt er: at vinde. Når far og jeg ser sport i fjernsynet spørger jeg tit: Far – hvem skal ”vande” – jeg får ikke altid sagt vinde J

 

Jeg spørger meget til baby og håber snart han kommer ud. Jeg taler og synger for ham gennem mors mave og syntes også nogen gange han sparker mig, når jeg sidder sammen med mor – frække lillebror!

 

Mor og jeg har bare råhygget nu hun har barsel og jeg har ferie fra børnehaven. Vi har leget, leget og leget. Shoppet lidt og købt det sidste så vi er klar til lillebror kommer ud. Sovet længe og nydt det dejlige vejr.

Far har også haft en enkel uges ferie sammen med os – det nød jeg også meget. Vi tog en dag i Knutenborg sammen med Tobias. Altså det var da rigtig sjovt. Men dyrene skulle bare blive udenfor bilen og vinduerne helst rullet op! For da et æsel startede med at ville spise bilen allerede da vi kom ind blev jeg altså bange! Men gederne turde jeg godt gå ind til. Og den dejlige legeplads og naturlegeplads var jeg HELT VILD MED.

 

Jeg har  også været en tur i Odsherred Dyrepark sammen med Hjalte og Farmor. Det var en dejlig dag hvor Hjalte og jeg rigtig fik leget og farmor måtte ringe og høre på vejen hjem og det var ok, at jeg ikke kom hjem lige med det samme for det ville jeg ikke – jeg ville hjem til farfar og lege mere med Hjalte.


Jeg taler meget om lillebror, fordi nu er det snart ved at være siger mor og far. Jeg skal hjælpe dem, siger jeg.Jeg skal holde ham, jeg skal lære ham en masse ting. Det bliver spændende det hele. Og mens kan jeg bare nyde en lang sommerferie fordi at børnehaven åbner først til august igen J

 

Jeg har været til den allersidste kontrol på sygehuset. Med et anfald på et halvt år var både mor og far og lægen enige om at jeg ikke behøver at komme mere. Der er også sket meget på de godt 2 år jeg er kommet på Holbæk. Fra at syntes at lægerne er nogle monstre er jeg endt med at give dem blomster og snakke og fortælle dem en masse.
Mor troede at det var far jeg plukkede blomster til inden vi skulle køre til kontrol – men nej jeg passede godt på mine blomster indtil vi kom ind til lægen og gav hende dem. Jeg fortalte hende lidt om min børnehave og talte til 5. Jeg blev målt og vejet – Nu er jeg en meter-pige (måler 1 meter) og vejer 15,6 kg.

Apropos blomster så kan jeg vældig godt lide at plukke blomster i min (mors) have. Jeg får restriktioner på hvilke blomster jeg må plukke og det kan godt nogle gange være svært at overholde. Men hun bliver ikke sur fordi hun kan forstå min begejstring. Og blomster kan gøre mange ting – jeg plukkede en lavendel mens jeg ventede på ismanden og besluttede at den skulle han da have. Det fik han – og han gav min en gratis is J

Juni 2010
Jeg vil gerne hentes i børnehaven af mange forskellige. Farmor, mormor, mor og far og
den bedste dag var nok da Tobias kom og hentede mig. Også kørte vi i klappevogn op
til Moster Sanne hvor jeg kunne lege videre det var STORT.
Jeg er rigtig glad for børnehaven stadigvæk – i starten kunne jeg ikke forstå at jeg ikke måtte være med når de store legede. Nu kan jeg fortælle om alle dem jeg har leget med……så  det er fedt at få lov at være med. Nu er et par stykker fra dagplejen også startet i min børnehave og der starter endnu et par stykker efter børnehaven. Så er jeg ikke den lille mere
J

Vi har haft forældre aften i børnehaven – vi var oppe og spise og os børn sang en masse sange for de voksne. Smadder hyggeligt og jeg var god til at synge.

Når jeg bliver stor – så skal jeg så mange ting. Det siger jeg i hvert fald. Men mor og far nyder nu at jeg har den alder jeg har J

Man kan godt se, at jeg lære nogle manér i børnehaven – jeg spørger også hjemme om jeg godt må lege med det og det. Fordi det har jeg lært i bønehaven. Jeg tegner også rigtig meget i børnehaven og er ved at være rigtig god til det (nu syntes mor og far at det ligner lidt – andet en kun krudseduller)

Efter at have fået min nye seng på mit værelse sover jeg dejligt. Nogle dage må jeg lige ind til mor og far i løbet af natten. Andre gange sover jeg på mit værelse hele natten.

 

 Jeg har haft feber i et par dage – det var træls og jeg måtte blive hjemme fra børnehave og var lidt piv piv i dagene efter jeg var blevet frisk når jeg skulle afleveres. Men det gik heldigvis hurtigt over J


Så blev det hverdag igen og jeg kunne stolt fortælle de voksne i børnehaven at jeg
ikke brugte ble mere og jeg også havde droppet middagssøvnen. Jo – der sker da
uheld engang imellem, men det er fordi jeg leger så godt at jeg glemmer at løbe
på toilettet.

Jeg falder også meget hurtigt i søvn om aftenen når jeg bliver puttet – nu jeg ikke sover til middag mere. Når kl er 20 skal jeg være i min seng og der går ikke lang tid efter der er læst godnathistorie før jeg sover. Far er end da dygtig til at få mig til at falde i søvn mens han læser – det kan mor ikke J

Lige efter en uges ferie tog vi en tur til Roskilde dyreskue sammen med Tobias.
Indrømmet: jeg syntes det er mere farligt at skulle røre ved en kæmpe hest end
en slange. Så er det godt mor IKKE er bange for heste så hun kan hjælpe mig med
at se at heste bestemt ikke er farlige at røre ved
J

 

I starten af Juni var mor, far og jeg på en uges ferie i blokhus. Vi var heldige at det lige
var den uge i juni hvor vejret vidste sig fra sin gode side. Vi tog af sted lørdag med stop i Randers Regnskov. Det var et hit – især slangerne syntes jeg var seje. Mor turde ikke gå med ind til slangerne men det gjorde far – og jeg turde at røre en!
Den eneste regnvejrsdag på hele ugen var søndag hvor vi tog i Badeland – det havde
vi næsten for os selv og jeg er og bliver en vandhund så jeg nød det bare.

I løbet af ugen var vi også i Aalborg Zoo, Hirtshals og Fårup sommerland.
Vi boede i et dejligt sommerhus med god plads og lige 200 m over nogle høje klitter så var vi ved vesterhavet. Som jeg elsker fordi der er så meget sand og vand.
Is spiste vi også en del af i løbet af ugen – og mor og jeg fik shoppet lidt og far fik
da også spillet lidt golf.

På den uge smed jeg for alvor bleen og droppede middagssøvnen de fleste dage.

Men jeg var nu glad da jeg kom hjem igen og gik straks i gang med at lege med
alle mine dukker.


Maj 2010

Pinsen er blevet brugt til at få shinet mit værelse lidt op - nymalet og med ny seng. Den er så dejlig og allerede fra første aften ville jeg gerne sove på mit værelse i min nye seng - og sov lige til kl 6 næste morgen også ind til mor og far og sove videre til 7.30.

Det går stadig super fint i børnehaven – jeg er blevet ”Børnehavefræk” sådan som man nu engang bliver når man starter i børnehave. Lærer i hvert fald en masse nye t
ing og udtryk. Jeg sagde i hvert fald en dag til mor (uden at ane hvad betydningen var) Jeg snotter på dig……….

Jeg taler også meget om pædagoerne: Dorte, Yvonne og ikke mindst Louise, altså min Louise :-)

Når mor og far spørger hvordan det er gået i børnehaven siger jeg” det er gået fint” – men så kan jeg godt senere eller når jeg skal sove, fortælle lidt mere. Jeg kan i hvert fald godt undres, at de andre børn nogen gange ikke vil lege med mig……så fortæller jeg mor ” at de siger jeg ikke må være med” – ” Emma siger jeg er for lille” – ”Men jeg er jo ikke lille – jeg er jo stor, når jeg går i børnehave”. Av – den syntes mor er svær at svare på. Hjemme er jeg jo en stor pige – men i børnehaven er jeg stadig den yngeste!

Når far og mor spørger hvem jeg har leget med i dag siger jeg tit: ikke nogen – jeg har selv leget. Men så kommer det andre gange alligevel frem, at jeg har da leget med Amanda, Mathilde, Matias og de andre. Det går også fint med at sove til middag i børnehaven. Forleden dag var der bedsteforældre dag og både farmor og mormor kom – det var rigtig hyggeligt.

 

Ordet hyggeligt bruger jeg også meget. Mor, far og jeg var på shopping en dag og jeg sagde med stor begejstring: ”Mor, det er så hyggeligt at gå i butikker med dig”.

 

Ordet elsker er også godt at bruge. Jeg elsker i hvert fald alle mine nærmeste. Jeg elsker Anders, Rasmus, Niels, Susanne, farmor, farfar, mormor, morfar, faster, moster Lone osv. – dem alle sammen. Jeg elsker jo også is, slik, vandmelon og jeg kan blive ved.

 

Stor pige er jeg jo herhjemme – i kr. himmellfartsferien smed jeg bleen for alvor. OK – nogle små uheld kommer vel. Men jeg er god til selv at løbe på toiletet. Jeg har mit ”eget” toilet” Gæstetoilet er MIT, der har jeg mit eget toiletbræt og skammel så det er let at komme til. Nu skal jeg bare have smidt bleen i børnehaven også – så er jeg altså bare så god, siger mor og far.

Men hvorfor skal piger sidde ned når drenge står op? En dag prøvede jeg i hvert fald at stå op og tisse – det var ikke nemt! Så måtte mor lige forklare det med tissemænd og –koner!

 

I kr. himmelfartsferien sov jeg også dejligt længe – til 7.30-8.00 tiden hver dag – lækkert syntes mor og far også kunne jeg springe middagsluren over og bare lege-lege-lege og atter lege hele dagen – SKØNT!

 

Apropos lege – jeg leger jo meget og har meget legetøj. Jeg er god til at ”hoppe” fra den ene leg til den anden og lige pludselig så er der legetøj i hele huset………………….i børnehaven er jeg ved at lære deres regler og rydder op efter mig. Herhjemme er mor og far også efter mig. En dag gad jeg ikke rydde op også sagde far at han ville smide mit legetøj ud, hvis jeg ikke ryddede op. Det troede jeg selvfølgelig ikke på – men jo han gjorde det (troede jeg). SÅ blev jeg MEGET ulykkelig – og siden den dag har jeg en del  respekt når far beder mig rydde op…..han skal i hvert fald ikke smide mit legetøj ud.

 

 

 

 

April 2010

Jeg er lige pt. fars pige - far og jeg har haft nogle fridage sammen her i slutningen af april og vi har bare hygget - og leget - og hygget....og leget. Jeg har leget i hele huset ( i hvert fald var der legetøj i hele huset) mens far kunne få malet lidt bryggers. "Du og jeg, far" - "du og jeg"  (replik fra Emil fra Lønneberg som Emil siger til hans bedste ven karlen Albert) - det sagde jeg lige til min far en aften, så smeltede han totalt!

 

Jeg siger mange kloge og sjove ting syntes min mor og far. Især om aftenen inden jeg skal sove kan jeg godt lægge og tænke "store" tanker. En aften sagde jeg "for helvede da" - hvor kom det fra tænkte mor. Far mente det var af mor jeg har hørt det...........hmmm.

En anden aften lå jeg og bad aftenbøn - det lød nogenlunde sådan: "kære gud - god jul og påske - pas godt på miv-piv".
En aften fortalte jeg mor følgende: "at jeg skulle op i himlen til morbror ( det er mors morbror jeg mener) og give ham en krammer....også ville jeg altså ikke komme ned igen. Mor, du skal også dø og far, og miv-piv og stampe". Mor siger så til mig at jeg først skal dø om LANG LANG tid. Det tænkte jeg lidt over og sagde "ok, mor om lang tid".
Når mor spørger om jeg drømmer - så siger jeg som oftes: "ja, jeg drømte om Tobias" :-)

En da så jeg en meget kraftig mand i fjernsynet. Jeg sagde: det er en meget voksen mand ham der..................

 

Hvorfor og hvordan..............det starter de fleste af mine sætninger med pt. Jeg vil vide ALT og have en grund på ALT. Mor og far lyder meget trætte når de skal forklare mig en masse, men jeg må da vide det. Hvorfor flyver fuglene, hvorfor skal du på arbejde, hvorfor gør de sådan inde i fjernsynet, hvorfor skal vi spise, hvorfor!

 

Påskeferien er slut - jeg var ellers begyndt at sove lidt længe (til kl 8). Så var det heldigt at far havde fri hele ugen efter påske for at "køre mig ind" i børnehaven.
Tirsdag efter påske var første dag i børnehaven. Jeg skulle først afleveres kl 9 hele den første uge. Men lige pludselig kunne far ikke finde mig så var jeg selv løbet ud i bryggerset og have taget støvler på for jeg skulle da i børnehave. Da far og jeg kom derop løb jeg ind og begyndte og lege også kunne far godt køre igen. Han hentede mig igen kl 12 og jeg sov en god middagssøvn for der var mange indtryk at fordøje. Den 2. dag i børnehave var jeg og en lille smule mere betuttet da jeg skulle afleveres. Men jeg ville igen allerede gerne afsted før kl 9. De næste par dage gik også fint - far hentes mig så jeg kunne sove til middag hjemme og jeg har leget og leget ...og leget. Og en af drengene er allerede blevet meget glad for mig. Han hedder Frederik, han vil gerne holde mig i hånden  og passe på mig men det er ikke altid jeg gider. Jeg sover også til middag oppe i børnehaven - som den eneste faktisk. Jeg kan sove fra, at de støvsuger i rummet ved siden af, men bliver altså så træt af alt den friske luft. Hvis I vil se hvordan min børnehave ser ud så tjek:
http://www.boernehaven-tusenaes.dk/

Så de første uger i børnehaven er bare gået super godt - nogle dage har jeg næsten ikke tid til at komme med far hjem. Og om morgnen skal mor altså ikke stå for lang tid og tale med Dorte, Yvonne eller Connie. Hun skal bare gå ud! Men jeg vil gerne hentes af mormor/morfar eller farmor - så kan de jo også se min børnehave.

 

Hjemme kan jeg så godt lige prøve lidt grænser af hos mor og far, når jeg nu er så stor i børnehaven så skal
mor og far altså lige mærke at jeg bestemmmer. Den går så ikke helt som jeg gerne vil have det - også
bliver jeg bare sur på mine forældre :-)


Mor og jeg køre tit ud og handler om lørdagen mens far laver lidt praktiske ting hjemme. Hver eneste gang vi kommer i kvickly MÅ jeg simpelthen i babytøjsafdelingen for at  købe tøj til lillebror..........det må jeg altså det kan I da nok forstå.
Jeg tænker meget på min lillebror - og taler tit om alt det han ikke må og skal passe på. Han må ikke røre kogepladerne, han må ikke sidde på bordet osv. En dag havde mor en kjole på hvor jeg ikke syntes jeg kunne se lillebror inden i maven. jeg spurgte i hvert fald meget forundret hvor hun havde gjort af lillebror? Så måtte hun hive op i kjolen og vise at lillebror skam stadig var inde i maven. Jeg kysser også tit lillebror godnat, altså bare mors mave og spørger hvad han laver :-)

 

 


Marts 2010
Her i Påsken har jeg også fået fejret morfars fødselsdag, hvor vi vartil påskefrokost på kroen. Jeg
kunne dog ikke forstå der ikke var nogen og "trutte", det var der jo sidste gang vi var til fest på kroen
(til mormor og morfars/Faster & morbrors guldbryllup).

Vi har også været til Hjaltes fødselsdag i påsken  hvor jeg fik leget med min 2 søde fætre - og også
onkel Morten gad jeg så gerne lege med: fodbold i haven og samling af lego. Jeg havde svært ved at sove om aftenen fordi jeg havde haft det så sjovt.

Det er skønt at have påskeferie – mor og jeg havde et par dage før påske. Den ene formiddag havde vi besøg af min dagplejemor Gitte og mine dagpleje-venner. Det var både en fødselsdags fest og en farvel-fest nu jeg snart skal starte i børnehave.  Jeg havde glædet mig til at Gitte og især Alexzander kom på besøg og vi hyggede rigtig meget. Jeg fik et sølvarmbånd af Gitte og hun fik en kæmpe krammer J

Jeg har også været på besøg i min børnehave som jeg skal starte i efter påske. Det gik superfint – Mens mor og far talte med Yvonne løb jeg ind og legede med et par af drengene. Og da vi skulle hjem havde jeg faktisk ikke tid…..der er så meget spændende legetøj.

 

Jeg har også fået klaret 3 års undersøgelse hos lægen. Jeg var lidt genert til at starte med, men det gik fint. Jeg blev vejet , målt og lyttet på. Jeg fortalte da også lidt til min læge. Hun konkluderede at jeg stadig er en fin pige der følger min kurve: 98 cm og 14,5 kg.

 

Også er jeg jo blevet 3 år – jeg blev fejret en helt weekend med MANGE gaver. Lørdag formiddag var det farmor, farfar, Olde og Fam. Rasmussen der var på besøg. Hjalte, Mads og jeg legede og legede og det var SÅ sjovt. Lørdag formiddag kom mormor og morfar forbi. Søndag  formiddag var det så alle de andres tur til at fejre mig.  Især Mathilde, Frederik og jeg fjollede og legede og jeg nød at have alle mine kære lige omkring mig. Mor og far var vidst lidt flade søndag aften efter at have fejret mig hele weekenden. Det var jeg så ikke – jeg skulle jo til at lege med alt mit nye legetøj J

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder

 

Opdateringer »
26.01.2012
Josefine er opdateret - håber ikke der
går 5 måneder inden næste opdatering!

07.08.2011
Josefine er endelig opdateret -
beklager det har taget så lang tid.
Men sommer og haven har lokket
mere end computeren.

19.06.2011
Billeder: "4 år til 4 1/4 år" under "fotogalleri 4 år og frem" er opdateret09.05.2011
Josefine er opdateret

10.04.2011
Billeder under under " 3,75 til 4 år"  er opdateret. Gå ind under "fotogalleri 4 år og frem" og se billeder fra bl.a.
fødselsdag.


 

26.02.2011
Josefine er opdateret

15.02.2011
Billeder under "3,5 til 3,75 år" samt under " 3,75 til 4 år"  er opdateret.

15.01.2011
Josefine er opdateret

05.11.2010
Josefine er opdateret

15.10.2010
Billeder under "3,5 til 3,75 år" opdateret


02.10.2010
Josefine er opdateret

04.09.2010

Billeder under "3,25 til 3,5 år"
er opdateret


31.08.2010
Josefine er opdateret

14.08.2010

Billeder under "3,25 til 3,5 år"
er opdateret


03.08.2010
Josefine er opdateret


07.07.2010
Josefine er opdateret samt gallerierne:

"3 til 3,25 år" og "3,25 til 3,5 år"

23.05.2010

Josefine er opdateret samt er der lagt nyt billede galleri ind under 3 til 3,25 år.

 

 

 

 


 

 

Velkommen til iver-ulle.dk